Dan Creţu alături de cetăţenii din Proviţa de jos

Am fost şi sunt ataşat de cetăţenii din minunata comuna Proviţa de jos. Cu bune şi cu rele, cu o apropiere permanentă de cetăţeni, m-am implicat în ultimii ani în dezvoltarea şi mai ales modernizarea acestei comune. Vorbim despre o comună cu tradiţie, cu oameni minunaţi, cu bărbaţi şi femei care merită o viaţă mai bună. Avem împreună așteptări şi dorim să ne fie mai bine. Dar ce este foarte important: totul depinde în primul rând de noi!

Mulţi dintre cei care citesc aceste rânduri mă cunosc. Dar pentru cei care pe care nu am avut onoarea să îi întâlnesc le spun că eu sunt DAN CREŢU. Dacă locuiţi în comuna Proviţa de jos şi aveţi probleme ce ţin de administraţia locală vă rog să mă contactaţi pentru a încerca să găsim împreună o soluţie.

Dan Creţu cetăţean al Proviţei de jos

Sunt un cetăţean cunoscut de cei mai mulţi dintre bărbaţii şi femeile din Proviţa de jos. Şi mă exprim extrem de corect: bărbaţi şi femei. Şi adaug copii, cei care sunt viitorul nostru dar cresc prin efortul pincipal al femeilor şi cu ajutorul comunităţii locale. Viitorul comunei se bazează în primul rând pe copiii care ne înconjoară şi, creşterea şi educarea acestora nu ar fi posibilă fără implicarea doamnelor, a femeilor din Proviţa de jos.

Gândesc viitorul acestei comune şi alături de persoane pregătite construiesc un plan pentru prezentul şi viitorul Proviţei de jos. Bărbaţii trebuie implicaţi mai mult în viaţa urbei, trebuie să îi ajut să câştige “pâinea familiei”, doamnele trebuie ajutate prin concepte fundamentale să îşi crească copii mi uşor, mai bine. Nu doar bărbaţii comunei sunt importanţi pentru mine. A venit timpul să le acordăm atenţia necesară şi sprijinul adecvat şi femeilor din Proviţa de jos.

Problemele comunei Proviţa de jos

Comuna Proviţa de jos se confruntă cu foarte multe probleme. Multe dintre acestea sunt cunoscute. Altele sunt poate de mai mare anvergură… Dar nimeni nu le scoate în faţă. Voi încerca să răspund fiecărui cetăţean care mă va interpela. Bărbat sau femeie, copil sau adolescent, vor primi atenţia mea.

Comuna Proviţa de jos

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Provița de Jos se ridică la 2.264 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 2.560 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (88,12%), cu o minoritate de romi (10,03%). Pentru 1,77% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (95,85%), cu o minoritate de creștini după evanghelie (1,15%). Pentru 1,77% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

Istoric Comuna Proviţa de jos

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna era inclusă în plaiul Prahova din județul Prahova, fiind formată din satele Drăgăneasa, Piatra, Provița și Provița de Jos, având în total 1560 de locuitori, care se ocupau cu agricultura, dulgheria și rotăria. În comună se afla o școală, o biserică ortodoxă și o moară de apă pentru măcinat pe râul Provița. În 1925, comuna, cu satele Măgurelele-Negrulăi, Drăgăneasa, Provița de Jos și Piatra, avea 2473 locuitori.

Comuna a fost arondată până în 1938 plășii Câmpina a județului Prahova, apoi din 1952 raionului Câmpina din regiunea Prahova și apoi (după 1952) din regiunea Ploiești. În 1968 a revenit la județul reînființat Prahova, în componența actuală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *